Η ιστορία μας - Οδός Κομπολογιού

Δωρεάν αποστολή στην Ελλάδα για αγορές άνω των 50€ και σε Κύπρο για αγορές άνω των 120€.

Η ιστορία μας

Το “Μπεγλεράδικο” είναι μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία δημιουργήθηκε από τον Χαράλαμπο Αναστασιάδη το 1998 με έδρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Μπαλάνου 36, Άθωνος, το οποίο λειτουργεί μεχρι και σήμερα σαν κατάστημα αλλά και σαν εργαστήριο κομπολογιού. Βέβαια, η πρώτη του επαφή με το κομπολόι έγινε πόλλα χρόνια πριν.

Ήταν 31 Οκτωβρίου 1976 ημέρα Κυριακή, ο μικρός τότε Χαράλαμπος έκλεινε τα 12 του χρόνια και είχε καλέσει τους φίλους του σπίτι να παίξουν στην αυλή. Καθώς όλα κυλούσαν ομαλά ακούστηκε ο ήχος της καγκελόπορτας να κλείνει, με αυτόν τον ήχο εμφανίστηκε ο πατέρας του ο Κωνσταντίνος κρατόντας ένα μικρό πουγκί στο δεξι του χέρι το οποίο ήταν και το δώρο του προς τον γιο του. Όταν ο μικρός Χαράλαμπος άνοιξε το πουγκί έβγαλε από μέσα ένα κομπολόι. Ένα χειροποίητο κομπολόι φτιαγμένο από τον πατέρα του το οποίο ήταν κατασκευασμένο από 33 κουκούτσια κερασιών περασμένα σε σπάγκο και στο τελείωμα του είχε ένα σταυρό.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του Χαράλαμπου Αναστασιαδη στο μαγικό κόσμο του κομπολογιού καθώς έγινε το πρώτο κομπολόι στην τεράστια συλλογη που δημιούργησε και αποτελειται απο μοναδικά κομμάτια από όλο τον κόσμο.

Σήμερα το “Μπεγλεράδικο” ανοίγει τις πόρτες της σε όλους έσας, με σεβάσμο και σοβαρότητα απέναντι στην τέχνη και την παράδοση του χειροποίητου κομπολογιού, για να σας παρασύρει στον διαχρονικό ήχο των χαντρών.