Θησαυροί της Θάλασσας - Μπεγλεράδικο | Begleradiko.gr

Δωρεάν αποστολή στην Ελλάδα για αγορές άνω των 50€ και σε Κύπρο για αγορές άνω των 120€.

Θησαυροί της Θάλασσας

Στην κατηγορία “Θησαυροί της θάλασσας” θα βρείτε υλικά μεγάλης ομορφιάς και σπανιότητας.

Το πιο γνωστό στο ευρύ κοινό είναι το κοράλι και πιο συγκεκριμένα το κόκκινο κοράλι ή το μηλοκόραλο. Το κόκκινο κοράλι, Corallium rubrum, είναι ενδημικό είδος της Μεσογείου. Οι αποχρώσεις που μπορούμε να βρούμε το κοράλι είναι βαθύ κόκκινο, ροζ, πορτοκαλί (κυρίως στη Σικελία) ακόμα και άσπρο. Κάπου εδώ να σημειώσουμε οτί η εξόρυξη κοραλιού στην Μεσόγειο απαγορεύεται. Το κόκκινο κοράλι είναι πολύ σκληρό και ανθεκτικό κάτι που το καθιστά ιδανική επιλογή για την κατασκευή κομπολογιών. Επίσης, πέρα από τη Μεσόγειο, κοράλια συναντάμε στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό με το χρώμα τους όμως να μην είναι τόσο ζωντανό και λαμπερό.

Στην ίδια κατηγορία θα μπορούσε να μπει και το Γιούσουρι. Το Γιούσουρι το γνωρίζουμε αλλιώς και ως μαύρο κοράλι και το συναντάμε σε τροπικές θάλασσες. Η μορφή του είναι σαν θάμνος με αραιά κλαδιά που βρίσκεται στον πυθμένα της θάλασσας. Ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό που έχουν οι χάντρες από Γιούσουρι είναι ότι με την τριβή απελευθερώνουν άρωμα θαλασσινού ιωδίου. Επίσης, όλο και συχνότερα συναντάμε χάντρες από Γιούσουρι διακοσμημένες με διάφορα υλικά όπως ασήμι, λίθους ή ακόμα και με τεχνητά υλικά.

Τέλος, ένα ακόμα εξαιρετικά όμορφο υλικό είναι το Φίλντισι ή αλλιώς Σεντέφι. Το Φίλντισι ή Σεντέφι είναι το υλικό που καλύπτει το εσωτερικό μέρος των οστράκων και έχει αυτό το λευκό, λαμπερό χρώμα. Είναι αρκετά σπάνιο και εύθραυστο υλικό. Επίσης, φίλντισι στα τουρκικά σημαίνει ελεφαντόδοντο.

Προβολή όλων των 7 αποτελεσμάτων