Η ιστορία μας - Το Μπεγλεράδικο

Δωρεάν αποστολή στην Ελλάδα για αγορές άνω των 50€ και σε Κύπρο για αγορές άνω των 120€.

Η ιστορία μας

Το “Μπεγλεράδικο” είναι μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία δημιουργήθηκε το 2008. Με έδρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην παραδοσιακή πλατεία Άθωνος. Το κατάστημά μας  λειτουργεί και σαν εργαστήριο κομπολογιού. Βέβαια, η πρώτη επαφή με το κομπολόι έγινε πόλλα χρόνια πριν.

Ήταν 31 Οκτωβρίου 1976 ημέρα Κυριακή. Ο μικρός τότε Χαράλαμπος έκλεινε τα δώδεκα και είχε καλέσει τους φίλους του σπίτι να παίξουν στην αυλή. Όλα κυλούσαν ομαλά όταν ακούστηκε ο ήχος της καγκελόπορτας να κλείνει. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο πατέρας του ο Κωνσταντίνος κρατώντας ένα μικρό πουγκί στο δεξι του χέρι. Ήταν το δώρο του. Όταν ο μικρός Χαράλαμπος άνοιξε το πουγκί έβγαλε από μέσα ένα κομπολόι. Ένα χειροποίητο κομπολόι φτιαγμένο από τον πατέρα του το οποίο ήταν κατασκευασμένο από 33 κουκούτσια κερασιών περασμένα σε σπάγκο και στο τελείωμα του είχε ένα σταυρό.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του μικρού Χαράλαμπου  στο μαγικό κόσμο του κομπολογιού καθώς έγινε το πρώτο κομπολόι στην τεράστια συλλογη που δημιούργησε αργότερα και αποτελειται απο μοναδικά κομμάτια από όλο τον κόσμο.

Σήμερα το “Μπεγλεράδικο” ανοίγει τις πόρτες της σε όλους έσας, με σεβάσμο και σοβαρότητα απέναντι στην τέχνη και την παράδοση του χειροποίητου κομπολογιού, για να σας παρασύρει στον διαχρονικό ήχο των χαντρών.